Korpunkuiva iho kaipaa kosteutta

Bi Virta Herkkä iho

Allergiaviikkoa vietetään 17.–23.4. ja esille nostamme muun muassa kuivan ja herkän ihon haasteet, jotka koskettavat monia meistä. Suomessa atooppisesta ihottumasta kärsii noin 20 % väestöstä ja kuivaihoisia on sitäkin enemmän.

Kuivassa ihossa ihon kosteuspitoisuus on oleellisesti matalampi kuin normaalissa ihossa. Tämä johtuu siitä, että kuivassa ja atooppisessa ihossa on paljon vähemmän keramidejä. Keramiidit ovat pitkäketjuisia rasvoja, jotka sitovat kosteutta ihoon.

Atooppisen ja kuivan ihon hoito aloitetaan aina suihkulla tai kylvyllä. Ihoa pestään miedolla pesunesteellä, esimerkiksi Sensitive Intiimisaippualla tai Ihonhoitovoiteella. Lämpimässä suihkussa kannattaa viipyä tovi, sillä vasta noin 15 minuutin jälkeen iho on kosteutettu.

Nopea pyyhkeellä taputtelu riittää ja kostealle iholle levitetään kauttaaltaan hyvää perusvoidetta kuten Sensitive Ihonhoitovoidetta ja tosikuiville alueille Sensitive Runsasta Hoitovoidetta 60 %. Näin saa kosteuden säilymään ihossa. Suihkua ja rasvaamista suositellaan aamulla ja illalla, varsinkin jos ihottumaa esiintyy.

Kuivat kädet on hyvä aina suojata suojakäsineillä ja välttää tiskaamista paljain käsin. Kädet pitää myös suojata elintarvikkeita käsitellessä ja puutarhatöissä.

Käsienpesuun sopii erinomaisesti Sensitive Käsisaippua Extra. Pesun jälkeen kädet tulee aina rasvata hajustamattomalla Sensitive Käsivoiteella. Käsi-ihottumat on syytä hoitaa lääkevoiteilla ensin kuntoon. Ihottuma uusiutuu herkästi senkin jälkeen, kun ihottuma on parantunut, joten käsien suojaaminen ja hoitaminen tulee olla jatkuvaa.

Tässä omat hyväksi kokemani konstit:

Vinkki 1) Puuvillahanskat kannattaa nyt napata edullisesti mukaan tilaukseen. Levitä illalla hoitavaa Dermosil Extra Voidetta käsiin ja sujauta sitten kädet Dermosil Puuvillahanskoihin yöksi.

Vinkki 2) Dermosil Puolukansiemenöljykapselit kosteuttavat ja silottavat ihoa sisältäpäin ja säilyttävät ihon raikkaana ja hyvinvoivana.

Muistathan, että tilauksen yhteydessä voit aina pyytää tuotenäytteitä esimerkiksi herkän ihon Sensitive-tuotteista, joille on myönnetty Allergiatunnuksen käyttöoikeus

Kevätterveisin,

Bi
allergiavastaava, tuotepäällikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *